Saturday, February 6, 2016

Balik Kampunggggggg : Maggi Ketam Ipoh

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Ada rezeki nak balik kampung. Disebabkan cuti raya cina jadi 4 hari maka memang ramai lah plan nak balik kampung. 

Cik lagi lah nak balik ipoh. Lama kot tak balik ipoh. Konfiden je kan gerak awal pagi, sekali keluar je dari Tol Sg Buloh terus jem mak aiiii. Gerak pon slow je. 
Cik dengan pantas terus bukak waze lepas tu apps Plus Expressways nak temgok keadaan jalan. Last2 kitorang lalu jalan lama. 

Tapi kitorang ada silap masuk simpang, terus masuk jalan lama yang lalu Kuala Kubu Bharu semua. Rasa nak mereput dalam kereta. Gerak 7.30 pagi sampai 12.45 tengahari. Nasib Aisyaa tak meragam sangat. Kalau dak mau la kami tido tepi jalan ja. 

Hahaha. Ye sangat

Bila malam menjelma (drama sangat), encik somi ajak pi try Maggi Ketam. Kawan-kawan dia kata sedap. Pehtu tengok kat Oh! Media pon kata sedap. Kami pon cari la jalan. 
Maggi Ketam Ipoh kat Meru. Dekat dengan simpang Jelapang. Dia dalam kawasan rumah corner lot. 
Dalam waze pon ada je. Boleh cari. 
Tadaaaaa. Ni ketam sederhana. RM22.00. Dengar harga pengsan. Makan kena sampai habis. 
Maggi Udang RM8.00. 

Bagi cik la kan. Maggi dia hirupan pertama sedap. Bila dah lama-lama dia ada satu rasa manis kat lidah. MIL cik siap kata pening lepas makan. Hehehe.

Biasa la rating manis lain-lain orang kan. Jadi cik ada la rasa manis. Tapi takde la cam tak boleh nak makan. Mungkin cik tuang habis cili kicap nak bagi pedas. 
Depa bagi sekali yang pembuka ketam ni. Encik somi jela makan maggi ketam. Sebab cik malas nak bukak. Ketam dia biasa je. Takde la rasa manis macam ketam fresh. Mungkin sebab kitorang pun datang dah nak dekat jam 10 kot. 

See. Bersih encik somi makan ketam. Kalau dapat kat cik memang tidak la nak makan sebersih tu. Hahaha

Kalau sapa2 teringin nak cuba korang boleh Waze Maggi Ketam Ipoh. Tak rugi nak cuba. Hehehe

Sekian dari cik kedondong yang kaki mencari makan. Selamat datang ke Ipoh!!

*hari ni nak try ais kisar pulak kat AEON KLEBANG MALL*

No comments: