Sunday, December 28, 2014

Dinner JKK - Wild Wild West Theme

Assalamualaikum

Ni lagi satu blog yang tak berupdate berzaman. Laptop ada dah,internet lak cam hampeh. Maka siap2 tulis dalam word, buat draft siap2,balik umah kajang baru update siap schedule lagi. Boleh la untuk update selang dua hari sampai balik next. Hahahah

So blog ni akan bergabung dengan blog dapur-menjerit kot. Tak larat la nak jaga banyak blog. Buat dua je. Nama still sama la kot, misskedondong walau takla miss sangat pun. Satu pasal daily life,satu pasal kecantikan.eh..eh.. Cantik ke? Hahaha.

Sebenarnya entry ni nak kongsi pasal gi Dinner JKK hari tu. Tema dia kemainWild WildWest. Ni pun last minit, patutnya buat Family Day kat Gambang, tapi sebab tak mendapat sambutan, maka tukar lah jadi annual dinner je.

Memandangkan mak buyong tak berapa nak rajin beli atau sewa baju, maka pakai apa yang ada je. Cuma beli baju dress floral2 feeling country girl sket. Pakai jacket jeans dah la. Suami je la yang beria kan. Moh le nengok gambar dinner kami. 









Alhamdulillah rezeki baby. Suami dapat cabutan bertuah gi Arabian Bay Resort sekali dengan tiket masuk Gambang Waterpark. Tapi valid 6 bulan je lahaiii. Mana nak sempat. Bulan 4 dah nak bersalin, pantang sampai bulan 6. Bulan 7 dah puasa. Sebelum bersalin dah bajet habis nak beli barang baby. Maka, tengok je la dulu. Hahahaha.

Insya Allah ada rezeki boleh pergi. Dinner malam tu end up dengan tukar2 hadiah, so dapat la tudung, suami dapat cadar quilt tu. Cantik wooo. Makasih en Norrizal. Hahaha.

Cik kedondong ni memang jarang la bertuah bab-bab cabutan bertuah ni. Bukan jarang, tak pernah la. Mungkin bertuah dengan cara lain kot. Alhamdulillah. Tu yang kalau nak masuk cabutan bertuah ke, giveaway ke, macam tak berharap sangat. Jadi kita pasrah je la.

Makeup dah, bergambar dah, menyanyi dah, dapat hadiah dah, makan dah, tengok persembahan dah, maka balik la dengan senang hati. Jenuh nak mengangkut barang dengan dress panjang perut boyot.  Layankan aje.

Farida Tarmize
 Shaklee Independent Distributor ID : 1081732
Freelance Makeup Artist

4 comments:

Rasidah Ahmad said...

Kak kawan tu sewa baju kat mna cntik

farida tarmize said...

@rasidah ahmad

kawan sewa di bangsar kot. ada kedai costume.

Anonymous said...

sis... nk tnye boleh... kawan yg gmbar ber empat pakai red indian color brown (short skirt) with brown boot tu... dia sewa dekat mna ea? boleh sya dapatkn nama kedai? cantik sgt baju dia..

farida tarmize said...

sis,

kawan kata dia sewa kat kedai costume Pola Costume, Sri Hartamas.
Call Betty Yasmine 012 206 5700