Wednesday, November 3, 2010

menggodek template baru blogger

setiap kali cik balik kerja, cik mesti main internet. tapi semalam tak tau la kenapa cik macam bersemangat tinggi nak menggodek blog template lak. cik pon dengan rajin pergi la dekat design. sebab cik ingat template blogger masih macam dulu, boring - tak der variasi - tak mengikuti citarasa

sekali bila cik tengok, vavavava. sesuai untuk cik yang malas ni. cik suka template dia. cik suka benda yang senang. jadi blog yang pasti jadi mangsa eksperimen ialah blog dapur cik. bila blog dapur dah cantik baru edit blog ni. itu pon oren gila macam cik splash cat oren. bagi orang segar sikit mata. hehehehe.

meyh tengok apa yang blog sediakan. walaupun sebenarnye dah lama feature baru ni blogger update, tapi cik adalah orang yang baru terhegeh2 nak explore dengan semangat yang tinggi.

ini blog dapur cik. cik suka gambar background dia.

korang boleyh pilih jenis template dulu.

pastu baru mula mengedit. yang ni ada pulak pilihan background. banyakkkkk..

lepastu edit pulak yang layout. nak besar, kecik, lebar, panjang, kaler ape, semua buat je.

kalau yang n takde la pening sangat. sebab nanti akan keluar dot.dot.dot tuk tanda mana yang korang tengah edit. jadi korang leyh preview apa yang jadi kan. lepas tu tekan apply blog. dah siap. boleyh buat banyak kali. entry ini khas untuk mereka yang malas nak godek code nak tukar template.

*tekan gambar untuk besar kan.

_cik kedondong

4 comments:

FaizalSulaiman said...

gila lawa layout ko neh!

cik kedondong said...

hahahha..terang giler kan?
aku rse layout lme tu dull giler..

nsb widget sume tak berusik..selamat sikit

GurL-FriDay said...

i pun baru sedar boleh tukar mcm² template skrg. haha. ketinggalan sungguh :p

cik kedondong said...

tu la pasal..i pon baru rajin nak godek sebenarnye..hehehe