Thursday, November 19, 2009

job hunting

hari ini adalah hari yang memenatkan buat cik.cik ada dua interview.satu pukul 10.30 dan satu lagi pukol 3..cik dengan semangat selepas kene bebel ngan ayah pasal sijil2 yang kene bawak.pastu dengan jam kat puchong lagi.haih..sakit lutot cik.

nasib cik pegi dengan fathen[adik cikyang ke-4].takde la cik boring sangat kan.cik tinggalkan die kat umah makcik cik kat SEK 20.pastu cik gi GIANT SEKSYEN 13, sorang2.tak sangka cik ni berani rupenye..(-_-")..perasan..

sampai2 je cik ade appointment dengan MS K****(nama terpakse dirahsiakan).pastu cik pon kene la isi APPLICATION FOR EMPLOYMENT FORM.heheheh..da la banyak nak kene isi.penat jari jemari cik yang separa halus ni menulis.

pastu dah siap, cik kene tunggu plak.lame oiy..nak dekat sejam.nasib cik tergerak hati nak mntak tolong staff kat situ tolong panggel kan MS K****.kalo tak, memang sampai pukol 4 la cik kat situ kot.

tengok la..cik sorang2 je kat dalam room ni.boring giler.

muka ala-ala, cahaya keimanan..huhuh

lepas je abes interview kat GIANT, cik balik la umah makcik cik.pastu cik kutip adik cik,kitorang bertolak lak nak gi MENARA CELCOM.tu pon memang gamble habes.jalan ape sumetak tau.kitorang maen redah je.sambel redah2 kitorang amek2 gamba skali.hahahaha..giler kuasa kitorang..

dah la jam..memang longgar gak la lutut cik.sebab cik bawak kete manual.rasa nak tercabut gak la.belom cite cik ngantok lagi.mata memang da berat sangat da.nasib la cik tahan jugak..


tapi akhirnya.cik tak sampai pon MENARA CELCOM.jadi kembara cik macam sia2 je.sebab cik takda clue langsung MENARA CELCOM tu kat mana.menyesal cik tak tepon orang HR tu.cik pon tak terpikir.haih..

nak buat camne.takda rezeki.tu pon cik dah tak larat dah sebab balik dari GIANT tu pon lambat.jadi cik pon tak yakin bleyh sampai cepat.mungkin rezeki cik kat tempat lain kot.tak pe la.kene la cik cari keje lagi.

sapa ada keje kosong?buat sementara waktu.cik dah kayap sangat2 dah ni.


_cik kedondong

3 comments:

Dilla said...

Ehem..dh abeh blaja eh?
hehehe..lame i xmelawat ur blog..
rindu!!!!!
btw,good luck in finding a job.all the best to u..:)

cik kedondong said...

dilla
miss u sooo much
dah habes pon
penat gak nak cari keje ni
lagi2 no working experience and pointer tak ckup kuat sgt..

Kaseh Esmiralda said...

aku ada kerje kosong. ko nak ke?

jadi maid aku... hakhakhak~