Wednesday, February 25, 2009

ADOBE PHOTOSHOP

cik baru je format komputer.sebab TASK MANAGER tak bleyh pakai.pastu virus berlambak2 even ade AVG.sakit jugak la hati.virus bermaharajalela sampai ke D.nasib pian a.k.a bf faifai ade.jadi rujuk la kat die.die pon tensen tengok komputer cik.tanye adik cik, senang je die jawab:
"ko format je la komputer ko kak,"kata angah.
cik dengan tensen nye kata "otak ko!akak baru je format masa CNY ari tu takkan nak format lagi?rosak la RAM akak."
"ko pilih la.assignment banyak kan?ak bagi cadangan je,"kata adik cik lagi.
:bofu_06::bofu_06::bofu_06:

hmmm..cik tanya la kat si pian ni, die pon cadangkan format je.jadi cik pon format la.banyak la cik dah install terpaksa cari balik software die.install lagi.satu je cik takde.

ADOBE PHOTOSHOP.waaaa..cik tak leyh hidup tanpe PHOTOSHOP.biler boring cik akan godek nak edit gamba.tengok la gamba cik.huduh2 semua.hahahah..tak puas hati la kalo tak edit.tensen lak.
:pandaGeli_10::pandaGeli_10::pandaGeli_10:

sape ade software ADOBE?sile pas pada cik.nak tunggu si pian ni bagi CD, nanti jadi macam cik mintak CD game.sampai skang tak dapat.
:pandaGeli_21::pandaGeli_21::pandaGeli_21:

____________________________

sejak membeli kamera baru ni, cik macam dah hilang sense of art.walaupon cik takde la berbakat sangat.tapi kalo dulu, biler cik pegang kamera je,mula la cik nak eksperimen macam2.sampai tunggang terbalik model atau bende2 yang cik jadi kan bahan.cik lagi la macam hape ntah.
kalo amek gamba muke sendiri pon dah tak jadi.ye la cik dah bertambah gemok.pastuh ekspresi muke dah tak sama dengan apa yang cik fikir.memang dasat gak la.jadi huduh.senyum pon dah tak seikhlas dulu.

pelik jugak.kenapa ye?kene tulah kot?hohohoh..ntah la.sampai cik dah takde mood dah nak amek gamba.huh..

_cik kedondong

13 comments:

Mohd Nasri Md. Nasir said...

tny org yg format tu geti gne norton ghost x...
tu backup kpd windows..klau msuk virus xyh nk format lg..

cik kedondong said...

ouh ye?
ok2..nnt try tye

noheartfilin said...

gua tak suka pkai photoshop..

gua suka pakai Paint..

maybe sbb gua pro..

cik kedondong said...

ala...
sebab gua tak pro la gua cari photoshop

pe kate lu aja gua pakai PAINT
lu kan pro

ngeheheh

nfahk~ said...

gua pakai pensel ngn a4 paper je.lagi pro kan?kan?heheh

cik kedondong said...

pakai pensel?
jadi ke?[dengan muke memperli]

hehehhe

asat_blurbs said...

tu la... laptop berat wat xtau... ak tau la.. ak boleh tolong x jd berat... tp i2 cara ak la sbb ak pnya laptop pn sama ngan ko... spec rendah... jd ak kene ada cara utk optimize performance,la ni... tuka la hardisk 2... ko suh org format watpa?? achik kan ada...

cik kedondong said...

asat_blurbs - ak nk balik pon xsempat..assignment dah menimbun.ak suruh pkwe kawan ak format kn..xpe free of charge je..hahaha..ak nk tuka ram la..tp xsmpat nk gi bli lg..kene simpan duit gak

asat_blurbs said...

aritu ak p loyat xnak kirim...

cik kedondong said...

asat_blurbs - ari tu tak rosak lagi.lagi pun duit ak kan da tinggal sikit beli kamer.skang baru ade duit sket..nnt la.ak kirim kat kawan ak kot

Ikmal Ibrahim said...

bosan la cs3...cs4 extended la...baru kool!!!

p/s :- aku dah pakai cs4 extended. jgn mara........

cik kedondong said...

siot la
maen tipoo
ak pon nak gak

Framestone said...

ops kalau format xde effek la kat RAM..lgpun RAM murah la skrg nie huhu

AVG xkuat sgt la.. kalau dok cucuk pendrive je... mane2 antivirus pun sakit kalau xsempat nk scan

p/s- lagi senang kalu tahu format sendiri