Wednesday, March 25, 2009

YAKULT, saya minum dua!

hari ni adalah hari penat cik.sebab cik ikot trip budak grup E/F pegi kilang yakult kat seremban.hehhe.cik ni kira peminom yakult yang tegar la.cik memang kaki minum yakult la.
wajib dalam peti ais ade yakult.tu pasal dak umah cik terus masukkan nama cik, biler da confirm nak pegi sana.heheh
kitorang gerak dari uitm kol 8 lebeyh la.jadi kitorang sampai nak dekat kol 10.kire terawal sket dari perjanjian.hahaha..
ni kat lobi bangunan diorang.xla besar sangat kilang die.tapi buleyh buat 200,000 botol sehari.office hour ye tu.jadi cik ngan kawan cik, ele and faifai pon amek la gamba kat map kilang yakult ni.tapi silau lak..aishh..malas nak edit.layan je la.
ini bilik semaian.diorang semai bakteria shirota kat sini..huhuh.bunyi cm tanam pokok bunga je.tapi bukan ye.
mesin yang digunakan tok mencampurkan bakteria tu ngan gula,susu tepung, air supaya rasa dia tambah sedap.kalo x, masam la rasanye.
mesin lagi.
mesin ni untuk buat botol yakult.botol die special sket.memang khas tok yakult nyer packaging.
lab yakult.diorang buat uji kaji kat sini.tengok sama ada bakteria tu da membiak ikot sukatan yang diperlukan ke blom.
mesin tok labelkan botol yakult.

mesin isi air yakult pastu tutop.abang yang jaga tu tengah maen mesej.
mesin ni tok lekat straw.
yakult da ready tok di pek kepada 5..hoyeh..da setel kitorang jenjalan.
antara produk yakult.yakult bukan stakat minuman je.supplement ade, kosmetik produk ade.
dalam kelas dengar ceramah or taklimat pasal operasi yakult.
pn.sabaianah ngan miss ???..lupa la name die.
pe lagi..posing la..sperti biasa.pn sabaianah siap cakap kitorng jadi hyperactive sbb dapat sbotol yakult free..hehhe
atas tangga pon jadi.
lompat..lompat..da lama cik tringin nak amek gamba camni.tapi cik takde lak.
lompat lagi.
kitorang jalan kat nilai 3 lak.kitorang brenti rehat kat sini.solat then shopping sket..ni kat kedai kain kat TEXTILE WALK..panas weyhh
berposing lagi gila baban.
posing depan air terjun.panas giler sampai rasa nak terjun dalam tuh.
men jongkang-jongkit.nasib tak terjungkit.
zam, nisa, dan faifai..
abes da crite jalan-jalan kali ni.best btolThumbsUp.sebab cik da borong 2 paket air yakultHalo.ikot ati nak je borong 1 katun.pastu cik bli lak kaen tok buat baju kurungStickingOutTongue. 2 pasang lak tu.spasang 10 hengget.heheh..musti cik kene marahVeryAngry ngan ibu cik nanti.baju kurung banyakBlush, tapi tak pakai.hahaha
_cik kedondong

6 comments:

Indera said...

besnye cik
tapi lagi besh kalu si penyibuk ni ada sekali.
kuakuakua
hehehehehehe
learn frm experience!

pa'din said...

uishhh
cpt tol entry, mmg pntas n tangkas...
yu amoi aa name die kalo tak salah miss chew la...
hyperactive?! mmg kite smua hyperactive psl bcteria baik da masuk prut msing2!!~ hahaha

zatul.hernani said...

ello cik kecik..
i am on my way to link u.. huhu :)

eatmyshort said...

kecik gemok!
hahahaha

cik kedondong said...

indera-tu la..xmoh ponteng klas azhar

pa'din-hidup kene efficient..

zatul-okie dokie babe...

eatmyshort-eiy..jangan la ckp cmtu..tp perot ak mmg cm besar kan?tp xde isi..heheh

kawan BOB said...

wow best giler gi yakult, 2 la indera org ajak ikut x mao, pas ni kita gi tmpt len plak...