Wednesday, July 3, 2013

Hari Aprisiasi PKP

Alhamdulillah. 

Selesai sudah. Gambar nak ala-ala macam rombongan meminang kan. Gambar nak kontroversi je. Hahhaha. Sebenarnya ada sambutan Hari Apresiasi PKP pada 26 Jun 2013 hari tuh bagi meraikan kejayaan pegawai sepanjang bulan Januari sampai Jun 2013. Pastu ada jugak sambutan birthday la untuk sapa yang lahir april mei jun. Pastu...kau banyak nak mampos pastu nye pon. Hah pastu sambutan perpisahan untuk pegawai sambilan BR1M yang bakal menamatkan kontrak pada 31 Julai nanti. Hehehhe.
Majlis dimulakan dengan bacaan tahlil buat mereka yang dah pergi. Dan juga doa-doa kesyukuran buat kejayaan yang dah dicapai. Walaupun kpi cik masih tak tercapai. Makin ke laut ada lah. Haih. Banyak sangat benda nak dibuatnya. Jenuh. Kena manage betul2 la nampaknya kan. 
Kemudian bermulalah acara bagi hadiah- amik-pegang-senyum pandang kamera-pastu mintak lagi sekali gambar. Hahahha. Itu perangai namanya.

Kami dapat sijil penghargaan atas segala aktiviti yang kene ikut. Macam persembahan masa CEO melawat PKP, pastu persembahan yang menjayakan gitewwww masa PKM JSM hari tuh. Penat seyh. Suka cik menari2 ni. Boleh buat kurus   badan. Hahaha.

Lepas aktiviti bagi hadiah-saguhati-sijil-ucapan-amik gambar wajiblah aktiviti makan macam tak hengat sebab banyak sangat makanan. Tapi nasib baik cik berjaya amik nasi sikit dan tidak menambah. Tapi cik makan carrot cake. Sedaaaaaappppp weyh. Tak tahu diorang tempah kat mana. Dah habis makan, wajibulghunnah lah kerja semula dan mengejar KPI yang tak capai lagi.

P/s: hidup rasa bersalah selama seminggu sebab makan pastu tak eksersais pun. Huhuhu.

No comments: