Sunday, February 7, 2010

the beginning of an excitement

sesungguhnya berlaku banyak perubahan pada diri cik sejak menerima pekerjaan yang baru ni.macam-macam cik rasa.rasa seronok,takut, macam-macam la.rasa bila nak gi keje je perot cik memulas-mulas, macam ada kambing sedang berjoget-joget dan menanduk-nanduk perut cik (-_-")..hehehe..

hari-hari cik bermula pada pukul 6 pagi..cerita macam la cik ni tak pernah bangun pukul 6.tapi ini betul ye.selalunya cik mungkin akan bangun pukul 6.30 ke, tapi kali ni wajib pukul 6.kalau tak cik lambat pegi keje.

langit gelap lagi cik dah pergi kerja..semangat sungguh cik..hehehe..tapi mata mengantuk je.kena la tahan.nanti tergolek pulak..heheh..

cik pergi kerja naik komuter dari kajang ke kl sentral.then, naik pulak lrt dari kl sentral ke asia jaya.tunggu kawan cik kat sana pastu jalan kaki sama-sama..
gambar dalam lrt.nasib tak ramai sangat orang..jadi cik ambil gambar pemegang je.heheheh

buat masa ni cik tengah training dekat SCICOM kat STAMFORD COLLEGE PJ.cik kene training dari pukul 9 sampai la 7 malam.dari isnin sampai sabtu.jadi kira cabaran buat cik la.sebab die training untuk enhance our communication skills.sebab cik akan masuk call centre nanti.

cik baru je 2 hari training.tapi buat masa ni cik masih enjoy lagi dengan cara training die.tak lah boring macam masa belajar BEL dulu.belajar english dulu memang boring.tapi sekarang cik rasa seronok sangat belajar 2nd language ni.hehehe..
ni aktiviti pertama kitorang.COAT OF ARMS...macam-macam lukisan ada.macam tadika pulak..
ini COAT OF ARMS cik..(-_-")..ye cik tau.hodoh cik melukis..

sambil tu cik dapat ramai kawan baru gak..seronok.kira ramai jugak la yang sebaya dengan cik.jadi kitorang enjoy je sepanjang training.rasa macam masuk kelas belajar kat uni balik..cume lebih menyeronokkan je..tapi tak tau la lepas-lepas ni pulak..jangan cik balik nangis sudah :T_T:
geng baru cik..hehhee..err..tapi yang baju hitam tu bukan baru ye.tu housemate cik masa degree..fai2..jumpe balik.jadi geng balik la..ahhaha..kenal kan geng baru reen dan sab..
new classmates..

selain present dan melukis-lukis, kitorang main game jugak.cam gambar bawah ni.main pijak-pijak belon.scary betol.da la cik tak tau nak tiup belon macam mane..hahaha..buat malu je.
pastu kitorang tengok movie..
pursuit of happiness

gambar ni sab yang ambil.ni gambar beg die.sungguh bersemangat dia..hehehe..

cik harap training ni dapat la memperbaiki english cik serba sedikit tak kira la bercakap atau menulis.i will take this opportunity and do my best to achieve it.bukan senang nak dapat peluang macam ni.

tapi dengan waktu training yang ketat,cik dah makin susah nak jumpa en.jambu T_T..cik rindu kat die.dugaan, dugaan..hehehe

_cik kedondong

2 comments:

FaizalSulaiman said...

tahniah dan aku doakan ko suksess cik;)wahh fairus pon ada.cayalah korang;)nanti jumpa aku mst speaking neh!

leh kita sharing2 ilmu weh;)

cik kedondong said...

hahaha..aku rasa cam speaking je aku improve..tulis cam hampeh lagi..