Sunday, June 28, 2009

kembara batu kurau

hai semua.
hehehe..cik pon tak tau nak buat intro entry kali ni camne.
tapi yang penting pasal kembara cik dengan kawan2 cik ke KG. KELIAN CHINEI,BATU KURAU, PERAK sangat la seronok sampai tak nak balik rasenye..ye la,even cik ade kampung pon, tapi feel kampung tu takde.tapi biler cik gi umah imah..bestttt

pokok rambutan kat umah imah..mase ni en.jambu tengah dok kait rambutan.ntah camne de menatang geget cik..abes bengkak tangan cik.siap kene kutuk kulit manje..hoho..sedih taw...
posing en.indera..jangan tak posing..time ni kitorang lepak makan rambutan kat luar umah imah..kat bawah pokok..sonok wooo.
sceneray sblom smpai umah imah..tapi time ni kitorang on the way nak gi jalan-jalan kat bandar taiping..
bendang lagi..
akhernya sampai gak kat pintu masuk zoo taiping..memandangkan cik tak penah gi zoo, jd cik eksaited la cam budak kecik..sekali tengok harge tiket, halamak..rse nak muntah.tapi sebab cik nak gak masuk,terpaksa kawan2 cik ikot skali..nasib la..hahah
perkhidmatan shutter bus.tapi cik tak naek pon.malas..baek jalan kaki je..leyh berenti.
cik ngan imah kat kurungan errr...ape ye name biantang ni?cik lupe la..beaver ye?
yihaaa..ni la geng2 yang mengekor..
posing2 depan pintu masuk..cik da penat giler da time ni..rase nak pitam pon ade gak.
posing lagi..
masuk bandar taiping..mulakan pengembaraan memburu mi udang..
sesak bandar Taiping.
singgah makan kat kedai makcik imah..cik siap tetido kat meja sebab penat sangat.
sian cik..kesian kan?baek korang cakap kesian cik.
ni air sungai kat GUNUNG SEMPENEH, batu kurau,air die jernih tapi tak sesejuk kat AYER HITAM.pastu banyak batu kat sini, jadi air laju sket la...tapi best sangat mandi kat sini.
posing bob ngan imah..
ineyh gamba jarak jauh..nak smpai kat tempat dorang lepak ni buat cik takot.nant cik hanyut lak.
balik da..diorang nak gi solat jumaat..
banyakkan batu2 die..macam tiap2 hari lak kitorang mandi sungai.mase ni kitorang gi umah kakak sepupu imah.siap dorang bakar ikan keli lagi.perghhh..memang sonok la cik..cik kan suke makan ikan.hehe..da nak balik da..bob ngan pejal..dalam ket.boring punyer pasal.
cik dibuli oleyh 3 jantan..ade ke cik yg jelita ni kene drive.jauh lak tu.dari perak smpai slangor.chewahhh..
jam kat ipoh yang mmbuatkan cik sakit hati.

ok lah..da xde gamba da.ade la banyak..tapi malas nak upload.cik nak ucap banyak2 trima kasih pada keluarga imah, sebab sudi layan cik.siap bagi makan doyan berbiji2..penat cik..hahah
apa-apa pon cik sonok sangat pegi batu kurau.kalo ade rezki,cik nak pegi lagi.boleyh tak imah?

heheh
:pandaGeli_32::pandaGeli_32::pandaGeli_32:

_______________

lepas ni kite nak gi umah sape lak ye?
umah mira ngan zira bleyh?

bleyh tak korang?
hehehe


_cik kedondong

7 comments:

CikYana(",) said...

lalala

cepat2 update

xsabar nk tau kembara batu kurau korang nie

:))

meo188 said...

makan durian?

cik kedondong said...

makan la sket..xmkn rugi..hehe

..::mrsMeme::.. said...

yeaahhh
musim durian suda mula di perak..hihi...

Indera said...

seyesh family imah mang best kan?. huhuhu..seyesh aku pon nak g lagi weiii:-)

bananasplit said...

amboi...btol ke sorg2 drive dari perak smpai selangor ??
bkan ada sorng driver lg kan..walaupun dia org baru tp khidmat dia amat2 lah berharga tau.hehehehe....

cik kedondong said...

banana split-ye la..aku tau..tp ak lg byk drive kan?hahhaha