Wednesday, December 22, 2010

cik susah nak hidup tanpa internet..korang boleh?

IMG_7008gambar masa gi PD denga family, gi piknik pon mesti bawak buku jugak.

hidup zaman internet ni memang la susah kalau tak de internet. lagi-lagi orang macam cik yang dah tak reti nak buat kerja di alam nyata ni. boleh kata semua benda kalau boleh cik nak order dari internet, lepas tu diorang hantar ke rumah. memang patot la cik gemok sebab malas sangat nak eksesais kat shopping complex.

kebanyakan benda sekarang cik akan buat guna online, contoh macam bayar bil, selagi bil tu boleh bayar pakai internet, cik bayar. tak kesah lah kena cas 2 ringgit pon. dari kene jalan habis minyak tenaga semua.

kebanyakan baju cik, cik akan beli online, sampai cik dah tak tau macam mana nak beli kat kedai. mesti ada je yang cik tak berkenan. punya la cik obses dengan shopping atas talian ni, sampai kan nak book mak andam ke, kawin ke apa, cik cari kat blog je. malas nak jalan dah. hehehehe.

bagi yang ada internet mungkin akan terasa jugak kalau internet tak de.cik memang terasa la lagi2 kalau time gaji nak membayar bil. cuma ASB je tak de bayar online. cuma Maybank je yag provide servis tu. cik rasa nak tukar bank la pulak. agak2, Maybank ada offer tak kalau bukak akaun kat bank diorang hujung tahun macam ni?

p/s: entry tak da makna.nanti nak update entry bercuti ke PD lak.

cik kedondong

2 comments:

afzanrizq said...

amboih sempat lagi baca buku kat tepi pantai. tanning ke?haha

cik kedondong said...

wawa..
tanning mendenye..dah rentung dah ni